Betaalbare spellen voor de zorg

De Gelderlander: Bloemballenspel is een 'instant hit'

Artikel Gelderlander 19 Juli Vk

En wéér is er een interview met activiteitenbegeleider Ilse Coenen te lezen! Deze keer in 'de Gelderlander' van 19 juli. Coenen vertelt in dit artikel hoe zij, na een periode van tien jaar waarin zij met haar bedrijf 'Feestmaatjes' kinderfeestjes organiseerde, weer aan de slag ging in haar oude beroep van activiteitenbegeleider. Ze ontdekte dat er na al die jaren nog steeds dezelfde oude spelletjes werden gebruikt. Dit was voor haar aanleiding om de hulp in te roepen van spelontwikkelaar Zorgmetballen.
Zorgmetballen pakte haar vraag op en ontwikkelde, met input van Coenen, de Kompasrollator en het Bloemballenspel

Tijdens het interview demonstreert Coenen het Bloemballenspel. Journalist Suzanne de Winter beschrijft het Bloemballenspel als volgt: "De pot draait en er rollen, zachtjes, plastic ballen uit. Het is een instant hit; iedereen moet onwillekeurig lachen om die ballen en komt in beweging."
Coenen licht in het artikel toe: "Voor sommige dementerende ouderen is dit genoeg actie, maar het bloemballenspel is in een handomdraai uit te breiden. Als je afspreekt dat wie een bal pakt een vraag beantwoordt, bijvoorbeeld."

Aan het eind van het interview zegt Coenen dat er een kleine kentering is in de aandacht voor activiteiten voor ouderen; brandstof dus voor Zorgmetballen!de Gelderlander, 19-7-2017